svētdiena, 2010. gada 21. marts

viena nedēļa martā!

šī nedēļa Rīgā pagāja īpaši savādāka. Rīgas centrs vairākas dienas piedzīvoja pārvērtības, dažas dienas 1991.gads, dažas 1941.gads.... Rīgā filmē filmu "Das Blaue vom Himmel"
Barikāžu sajūtu jau piedzīvoju "īstajās" barikādes dienās janvārī, kad mācījos Māksliniecisko ādas apstrādi 5.arodsskolā Ve
crīgā. Atceros kā ar kursabiedriem staigājām pa Vecrīgu pirmajās barikāžu dienās,diezgan daudz stundas pavadījām Doma baznīcā, tur nāca atpūsties visi, kas barikādās uzturējās visu diennakti. Vēlāk, kad situācija sāka kļūt pārāk saspringta un riskanta, vairs netiku uz centru, un labi vien, ka tā, jo nedomāju, ka tādam jaunam skuķim tur bija ko darīt. :)
Pietika tuvējo ar pastaigu līdz toreizējam Stahan
oviešu tiltam (tagad Slāvu), nesām zupas un citus ēdienu Rīgas sargātājiem no laukiem.
Bet šīs barikādes, lai arī centīgi sagatavotas pēc iespējas precīzākas, līdzīgākas utt, tomēr bij pavisam citas! Sajūtas, noskaņa, sarunas... lai arī centāmies, tur valdīja jautrība (ko cītīgi slēpām katra "dubļa" filmēšanas laikā ;) ) brīvi nepiespiesta atmosfēra. Pa vidu jau neliela nīkšanas sajūta, jo filmēts tika ļoti reti, starp "repetīcijām" un īstajiem dubļiem bija garas pauzes, kurās gaidījām un salām.... Vispār jau pirmo reizi piedalījos šādā masu skatu filmēšanā. Jauna interesanta pieredze, pacietības pārbaude un solis fimu karjerā :D dažas bildes no mobilā telefona
un dažas citu fotogrāfu blogos

otrdiena, 2010. gada 9. marts

daudzās ziemas dienas


jau tāda neliela depresija no ieilgušās ziemas..... pavasara mētelītis gaida savu kārtu tikt uzvilktam, bet nekā! Pamazām, lēni slinkojot, adu sev Īru tvīda jaciņu, arī pavasarim. Var būt pie tā lēnās nākšanas vainīga lēnā adīšana?
Ik rītu gaisma atnāk ar dažiem mīnusiem un dienas spožā saule dzen izmisumā dēļ nemazgātajiem logiem - it visur! Varētu jau riskēt un nomazgāt, bet ko par to teiks mans kakls, kurš kopš pagājušās vasaras angīnas ik trešo rītu liek sevi manīt (šoziem) ar smeldzošām, skrāpējošām ziņām.
Gribu vasaru!
Gribu, lai sniegs pazūd vienā naktī, neviss kūst nedēļām ilgi ar peļķēm, jo, savus noskatītos gumijniekus dabūt nevaru, gaidu telefona zvanu ar priecīgu vēsti - "Jūsu zābaciņi ir atbraukuši!", bet.... klusums ; /
Svētdienas vakarā nonācām pie atzinuma, ka: "Dzīvnieku pasaulē dejo kā kurš". Kāpec? neatceros, vai to ietekmēja Dejo ar zvaigzni 3?

otrdiena, 2010. gada 2. marts

Kalnciema ielas Gadatirgus!

Klāt marts, un tāpat kā pērn, arī šogad sākam Kalnciema kvartāla "atdzīvināšanu" no ziemas miega.
6.martā - dienas gaišākajā pusē, ap 11:00 līdz pat 16:00, pagalmā rosīsies ziedu pārdevēji, lauku labumu tirgotāji, rotu darinātāji un Mārtiņš Rītiņš ar Slowfood konceptu. Viss kā pa vecam, bet pavisam no jauna!