svētdiena, 2011. gada 16. janvāris

Dizaina jaunumi

Jaunumi, jaunumi.... tā varētu sakut veclaiku "avīžu zēni", skrienot pa Parīzes ielām, visu nākamo nedēļu.
no 21.-25. janvārim Parīzes mese Maison & Objet 2011

Spāņu paklāju zīmols Nanimarquina sadarbībā ar franču dizaineriem, brāļiem Ronanu un Ervanu Burulekiem (Ronan & Erwan Bouroullec) prezentēs paklāju Losanges.

Jaunais paklājs ir kā dimants ar 13 krāsu mozaīku, austs ar rokām Pakistānas ziemeļos, izmantojot individuāli krāsotu vilnu no Afganistānas.

Šāda, īpaša materiālu atlase un aušanas veids, kopējās mozaīkas rombus padara nedaudz atšķirīgus katram paklājam, padarot to unikālu.

Izmantojiet iespēju no 21.-25.janvārim Parīzes mesē Maison & Objet apmeklēt Nanimarquina kolekcijas prezentāciju 8 hallē, F36 stendā.

Par iespēju pasūtīt paklāju savai istabai, interesējies Xcelsior

sestdiena, 2011. gada 15. janvāris

vai ziemā var burāt?

izrādās, VAR!

Xcelsior Latvian Sailing Team

mazās neveiksmes ;/

tūlīt pēc Ziemassvētkiem secināju, ka nekā laba nav šai sniegotajā dienā, JO... pazaudēts viens no maniem jaunākajiem, un tātad arī mīļākajiem, auskariem ;/
bēdas bij lielas, uztraukums, organizēta meklēšana, bet.... kur nu!
Lai jaunais 2011. gads nebūtu tik traumējoši bēdīgs, rakstīju garu žēlabu vēstuli māksliniecei Gunai,
lai glābj mani!
Aizvakar saņēmu prieka pilnu @ no Gunas, kāzu ceļojums jaunajam pārim sācies, ceru pirmdien no pastnieces saņemt mazu sainīti ar saviem skaistajiem, melnajiem stikla auskariņiem :)
ja vēl kādas ausis skumst pēc skaistām stikla bumbām, nāciet uzmūsmāju Xcelsior, Kalnciema ielā 37, izvēlēties savējo "Jauno pāri"

mazās lietas....


ikdienas nepieciešamības ir daudzas dažādas sīkas lietas.... bez kurām nevar, tāpat kā nevar ziemā bez siltuma.
šodien - ZĪMULIS!
parasatais grafīta zīmulis, ne ciets, ne mīksts, vidējs, lai rakstītu, zīmētu, pierakstītu un skicētu, bet visvairāk - skribelētu.
Manas telefonsarunas nemitīgi pavada nenozīmīgi konkrētas rokas kustības ar parasto zīmuli, pa lapu - tukšu baltu lapu blociņā, vai pa kāda dokumenta balto lapas malu, vai, trakums, bet dažreiz arī kāda kataloga lapas ciešs! Labi, ka tas ir zīmulis un tā pēdas var iznīcināt ar dzēšgumiju... Tātad, nākošā laieta aiz zīmuļa būs dzēšgumija? Laikam jau nē, jo tā manā dzīvē darbojas reti.
Padarīto, vai vēl trakā, pateikto, nevar izdzēst, tad nav ko dzēst arī manas zemapziņas pēdas....
Kur, nez, lai atrod tos gudros psihologu skaidrojumus šīm nejaušajām skicēm?

Ziemas prieki!

dažbrīd gribas izmizīgi jautāt, vai tādi vispār var būt? Ziemas sākums tiek sagaidīts ar prieku par pirmo sniegu, Ziemassvētki bez sniega šķiet pasaules gals, Jaunais gads jau labāk patīk ar mazām kupenām, lai netraucēti var svinēt.... Bet nu jau tā visa ir par daudz, sāk traucēt braukt, traucē sniega šķūrētāji uz ceļiem un nav skaidrs, kuri zābaki jāvelk no rīta. Vai ir sals ar sniegu parasto, vai atkusnis ar slapjo!? :) tā nu man pie druvīm stāv gan biezie Timberland ziemas zābaki, gan izturīgie Horze gumijnieki, katram gadījumam savi!

šajā attēlā vēl ir tikai ziemas sākums, decembris Xcelsior skatlogā

te jau izskatās baisāk....
drīzumā sekos jaunas bildes no šībrīža situācijas, janvāra vidus.