ceturtdiena, 2009. gada 19. novembris

Pelēkais lācis ar mušu....

Teddy bear!




Tā kā apkārt plosās gripas laiks un nākas palikt mājās ar slimnieciņu, ir laiks izmēģināt dažādas jaunas tehnikas.
Atradu internetā Barbara Allen pamācību lāču filcēšanā ar adatu un sekojot viņas padomiem radās šis pelēcītis, kuram Gustavs uzfilcēja draugu - mušu vārdā "kas nekas". Tā laikam ir pārlieku liela TV reklāmu ietekme, vai var būt tikai Tele2 :)

otrdiena, 2009. gada 17. novembris

NuNo filcēšana



Tas nezināmais "zvērs" nav nemaz tik briesmīgs, bet pārsteidzošs gan.
Kopā ar Zani pusi dienas gatavojāmies iemēģināt filcēšanu uz zīda, pusi tāpēc, ka jāsagādā materiāli - zīds (Artilērijas ielā) un vilna (Klippan Saule), ziepes un citi sīkumi, kas aizmirsušies mājās.... pēc visu šo vietu apmaklēšanas jau dažiem ir skaidrs, ka gribās ēst! Izvēle nav liela, bet beigās esam sagrābušās desmitiem nesamo maisu un pat viena burka!

Pēc pāris stundu braukāšanas beidzot sakārtojam darba vietu, Pruvē skaistais un ! garais galds ir ideāls :)

Jāatzīstas, ka vienas šalles izgatavošana prasa diezgan daudz laika, protams, to nevar salīdzināt ar tāda pat platuma un garuma šalles uzadīšanas laiku, bet tomēr..
Zīdu pakāpeniski noklāj ar izvēlētajiem vilnas toņiem, bet nācās secināt, ka sausā salikumā kopskats atšķiras no iegūtā (plakanā) klājuma. To katram pašam vajadzētu izmēģināt, jo noteikti, ka vilšanās ajūta katram ir individuāli mērāma - man pēc pelēkmelnās šalles attīšanas tā bija ļoti liela! ;/

veidi, kā filcēt ir dažādi - vienpusējs vai abpusējs, jāsaka, ka domas un idejas rodas darbošanās procesā, kā vēl mēģināt un ko ar to visu darīt, te var izvērsties plaši, ja ir drosme eksperimentēt.

piektdiena, 2009. gada 6. novembris

Lāča migas lāči un citi zvēri

Šodienas darbi bija nogurdinoši un reizē arī iedvesmojoši.
Mustura dalībniecēm liels paldies, visām, kas deva savus darbus izstādei, kas uzticējās un ticēja, ka mērķis ir labs un sasniedzams, esam to panākušas!
Vai jūs ziniet, ka visiem patīk gan lāči gan lakati, ka visi brīnās un priecājās par paveikto, par skaistumu, mīksto dziju, košajām svītrām, par izbrīnīto lāču purniņu izteiksmi, par Laringīta spuraino kažoku....
Nebija viegli sakombinēt un realizēt iecerēto darbu izvietošanas taktiku, nācās no dažām lietām atteikties, izmantot citu veidu, bet rezultāts nav slikts. Var jau teikt, ka vienmēr var labāk, protams, bet ... vai labāk nav darīt, nekā nedarīt neko!?
Man bija labs palīgs, paldies Olga, viss ir izdevies lieliski!
Viesu māja "Lāču miga" izmitināja mūsu lāčus un adītos lakatus!



P.S. Bilžu kvalitāte nav laba, vēl jo projām gaidu no remonta savu labāko fotoaparātu ;/